OVER ONS

KUBINI is een Belgisch accessoire designbureau met focus op juwelen. KUBINI is opgericht in 2018 door Kaat De Groef en Lien Hereijgers en werkt aan zowel eigen projecten, samenwerkingen als commerciële projecten voor internationale merken en modehuizen. Van marktonderzoek, ontwerp tot productie, ontdek wat KUBINI voor uw merk kan betekenen.

Onder de naam KUBINI GOLD brengen Kaat en Lien hedendaagse en trendbewuste juwelencollecties uit. Deze collecties ontstaan steeds vanuit een sterk vormelijk onderzoek, een balans makend tussen statement en draagbaarheid. Met behulp van de meest moderne 3D-print technieken gaan zij op zoek naar innovatieve juweelconcepten, die ze helemaal op maat van de klant kunnen personaliseren. Alle juwelen worden steeds in hoogkwalitatieve en duurzame materialen uitgevoerd.

Kaat en Lien leerden elkaar kennen tijdens hun studies Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Vanuit hun vriendschap en gemeenschappelijk interesses groeide al snel het plan om samen te werken. Hun verschillende achtergronden en ervaringen maken dat ze een perfect complementair duo vormen met een duidelijke innovatieve visie.

OVER KAAT

Na haar opleiding Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, zette Kaat haar studies verder aan de internationaal gerenommeerde Royal College of Art in Londen. Daar verdiepte Kaat haar research skills en sterke conceptuele manier van denken. Ze focust op gestileerde, tot hun essentie herleidde vormen met steeds een tactiel en poëtisch karakter. De sfeer op de universiteit prikkelde haar interesse voor interdisciplinaire samenwerkingen, vooral met accessoire en modeontwerpers. Voor het Parijse couture huis Maison Margiela werkte ze als Assistent Jewellery Designer aan zowel de catwalk juwelen als de commerciële collecties. Momenteel is ze styliste en productontwikkelaar bij het Belgische lederwarenhuis Nathan-Baume waar ze tweejaarlijks de collecties uitwerkt. Kaat houdt enorm van de dynamische modewereld en inspirerende kruisbestuiving tussen verschillende disciplines.

OVER LIEN

Lien volgde oorspronkelijk de opleiding Textielontwerp aan het Sint Lucas in Gent, maar na haar Masterdiploma behaald te hebben, besloot ze het vlakke om te ruilen voor het vormelijke en verdiepte zich in de juwelenwereld. Ze volgde eveneens de opleiding Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar fascinatie voor kleuren en materialen komen perfect tot uiting in haar zelf ontwikkelde composiet, een marmerachtig materiaal dat tot de verbeelding spreekt. Haar creaties groeiden al snel uit tot een volwaardig juwelenmerk, onder de naam Lien Hereijgers. Haar juwelen worden gekenmerkt door een robuuste eenvoud en geometrische vormen voor een stijlvol statement. Lien’s expertise en bijzondere oog voor kleuren, materialen en trends werden onder andere al opgemerkt door het Belgische accessoire merk KOMONO.